Zondag 20 januari 2019 15.00 uur:

 

Darkest Hour

 
 

Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen nadat hij premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en de natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen. Dat is wat deze film van regisseur Joe Wright zo meeslepend maakt: de permanent aanwezige notie dat de Britten op een haar na hadden onderhandeld met de nazi's en dat een vergelijk met de nazi's de loop van de geschiedenis zou hebben verlegd.

Er wordt uitstekend geacteerd: hoofdrolspeler Gary Oldman weet Churchill verrassend goed tot leven te brengen. Hij mompelt, lispelt, twijfelt en sjokt en we zien een ongelikte, onmogelijk aan partijbanden te leggen Churchill, die in onmin verkeert met de Britse koning. Al vanaf de eerste scène waarin we hem treffen, 's ochtends op bed, ontbijtend met bacon, sterke drank en forse sigaar, een brief dicterend aan een buitenlandse collega-politicus, kijken we naar een volwaardige lucide Churchill, van vlees en bloed.

Ook de vlijmscherpe dialogen zijn een genot en de formele scènes tussen Churchill en de koning vormen een komisch schouwspel: Ben Mendelsohn's George VI doet niet onder voor Colin Firth’s rol als dezelfde moeilijke sprekende koning in The King's Speech. Dit alles maakt van Darkest Hour een meeslepende film die u echt gezien moet hebben!

(UK 2017, Duur: 125 minuten).

 

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee)

 
 

 

 

 

 

FILM: Darkest Hour

 

Zondag 20 januari 2019

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.