Zondag 25 november 2018 15.00 uur:

 

Aus dem Nichts

 
 

De Culturele Raad Eelde heeft voor de laatste zondag in november de film ‘Aus dem Nichts’ uitgekozen. Een indringend, dramatisch verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

De hoofdpersoon Katja krijgt nogal wat te verstouwen. In één tel verandert haar leven voor altijd. Ze vormde een gelukkig gezinnetje met Nuri (Numan Acar) en hun zoontje Rocco (Rafael Santana). Maar bij een bomaanslag komen haar man en zoontje om het leven.

Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar haar vertrouwen in de rechtstaat en vooral haar grote gevoel voor rechtvaardigheid lopen gaandeweg steeds meer een deuk op en na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen, ze heeft niets meer te verliezen. De Duits-Turkse filmmaker Fatih Akin voert ons op intense wijze mee in haar verlies en de zoektocht naar gerechtigheid en rechtvaardigheid. Katja wordt door Diane Kruger, met uitzonderlijk weinig tekst, gespeeld. Ze werd in Cannes voor haar hoofdrol onderscheiden met de prijs voor beste actrice en de film werd beloond met een Golden Globe voor beste buitenlandse film.

(Duitsland 2017, Duur: 106 minuten)

 

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee)

 
 

 

 

 

 

FILM: Aus dem Nichts

 

Zondag 25 november 2018

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.