Zondag 27 oktober 2019 15.00 uur:

 

Den Skyldige

 
 

Het lijkt een simpel recept voor snel en goedkoop succes. Men neme één locatie, één acteur, en één groot conflict met een snel naderende deadline, en voilà: een budgetvriendelijke thriller in geen tijd geproduceerd. Maar schijn bedriegt. Het vergt talent om met beperkte middelen suspense te creëren en gelaagde personages neer te zetten. De Deense filmmaker Gustav Möller slaagt hier met Den Skyldige op alle fronten in en won zowel op Sundance als op het International Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor Beste Film. Terecht, want hij levert niet alleen een nagelbijtend spannend, maar ook een verassend psychologisch diepgravend speelfilmdebuut af. Het is een slimme zet van Gustav Möller dat hij niet kiest voor klassieke thrillerelementen, maar de spanning opbouwt via een langzaam ontrollend familiedrama.

 

De film opent met agent Asger Holm (Jakob Cedergren) die om nog onbekende redenen is gedegradeerd; hij mag niet meer de straat op en moet in plaats daarvan telefoontjes naar de noodcentrale beantwoorden. Met arrogante blik en cynische commentaren staat hij junks en beroofde hoerenlopers te woord, tot hij de gegijzelde Iben aan de lijn krijgt. Ze durft niet vrijuit te praten. De adrenaline begint te pompen, bij hem en bij de kijker. Acteur Jakob Cedergren, is als Asger mismoedig, gelaten én explosief; terwijl hij steeds beter beseft wat er met Iben aan de hand is, móet je naar hem kijken. De camera kleeft aan zijn zwetende gezicht, hij kan en wil het telefoontoestel niet verlaten. Hij lijkt vakkundig, maar blijkt ook steeds meer een einzelgänger met een redderscomplex.

 

Regie: Gustav Möller | Cast: Jakob Cedergren (Asger Holm), Jessica Dinnage (Iben), Omar Shargawi (Rashid), Johan Olsen (Michael) e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2018

 

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee)

 
 

 

 

 

 

FILM: Den Skyldige

 

Zondag 27 oktober 2019

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.