Zondag 28 oktober 2018 15.00 uur:

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

 
 

De eerste film die de Culturele Raad Eelde in het nieuwe seizoen op zondag 28 oktober vertoont, heeft een opmerkelijke titel die in eerste instantie veel te lang lijkt te zijn. Hij verwijst echter precies naar waar de film over gaat. Moeder Mildred huurt drie reclameborden net buiten Ebbing in Missouri om aan te kaarten dat de moordenaar van haar dochter nog niet is gevonden. Het politieonderzoek heeft na maanden nog niets opgeleverd en de moeder klaagt de politie aan door een scherpe tekst op een van de borden. Hierin wordt de lokale chef van de politie William Willoughby bij naam genoemd wordt. Die pikt dat niet en er ontstaat een strijd tussen de moeder en de politiechef.

 

Het verhaal ontvouwt zich prachtig en onverwacht, met allemaal karakterontwikkelingen en plotwendingen die je niet ziet aankomen. De regisseur Martin McDonagh kan vlijmscherpe dialogen schrijven en in Three Billboards combineert hij het snijdende met oprechte menselijke gevoelens, waardoor je continue tussen een lach en een traan inzit. De personages worden heel goed vertolkt, als echte personages vol goede en slechte kanten. Frances McDormand speelt een vrouw die niets meer te verliezen heeft en die het leven weer probeert op te pakken, nadat haar het ergst mogelijke is overkomen.

Woody Harrelson speelt de politiechef wiens naam op de billboards prijkt, en die zijn eigen problemen heeft. Maar de meest opvallende rol is die van Sam Rockwell als het domme politiehulpje Dixon, die de regels van de wet aan zijn laars lapt.

 

2017 VS/UK ‧ 115 min.

 

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee)

 
 

 

 

 

FILM: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

 

Zondag 28 oktober 2018

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.