Lemferdinge
 
   
Header GL
  Openingstijden zondag van 14.00 - 17.00 uur
  
 
     
 

EXPO_120519

 
       
 
  AGENDA EXPOSITIES 2019 - 2020 MEER
 

| Verkoopexpositie van 23 november t/m 15 december 2019 |

KUNST KADO

Met werk van: Albert Dubben | Kés Aerts | Friedolien | Léo de Lijster| Bernhard van Loon |
Minny van der Vlugt | Janne Terink | Janneke Gelling | Joan Strampel | Mascha de Lange | Wereldwinkel

 

| Zaterdag 21 september t/m zondag 17 november 2019 |

"ABSTRACT LANDSCHAP"

Met werk van: Tiny Bouter-Snijders | Maya Vermeulen | Matty de Vries | Inka Markowski

 

| 12 mei t/m 8 september 2019 | alleen op zondag open van 12.00 - 17.00 uur

MAARTEN WESTMAAS en KLAAS VAN SLOTEN - LANDSCHAPSFOTOGRAFIE

 

| Woensdag 22 mei 2019 - 20.00 uur|

MAARTEN WESTMAAS

Galerie Lemferdinge: Maarten Westmaas houdt een lezing over zijn werk.

Toegang: gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 
 

 

 

 

Locatie:
Galerie Lemferdinge,
Lemferdingelaan 2
9765 AR Paterswolde

(Traplift aanwezig)

 

Deze tentoonstelling is te bezoeken van 12 mei t/m 8 september, op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

 

Op zondag 1 september is de galerie gesloten i.v.m. een huwelijk

 

 

Landschapsfotografie:

Maarten Westmaas

en

Klaas van Sloten

 

 

LEZING
Woensdag 22 mei, 20.00

Maarten van Westmaas houdt lezing over zijn werk.

Toegang: GRATIS

meer ...

 

 

 

 

 

 

 
   

Zondag 12 mei t/m zondag 8 september 2019 (alleen op zondag geopend van 12 – 17 uur)
Op zondag 7 juli is de galerie gesloten i.v.m. een huwelijk

 

Maarten Westmaas en Klaas van Slooten – Landschapsfotografie

 

 

Maarten Westmaas

Alles wat Maarten Westmaas doet, vertelt, fotografeert of creëert, doet hij om anderen te laten zien hoe wonderlijk, bijzonder en prachtig het Nederlandse landschap is. Hoe vol en rijk aan verhalen.

 

Vanuit een lange traditie van het afbeelden van het Nederlandse landschap zoekt Maarten zijn weg in de verhalen die in dat wonderlijke landschap besloten liggen en legt er zijn eigen interpretaties overheen. Zo ontstaan nieuwe lagen in dat Nederlandse landschap. Lagen die met Maarten te maken hebben. 'God schiep de wereld, maar de Nederlanders maakten hun eigen land'.

 

 

Maarten maakt fotografie waarin zijn visie en de visie van het land vermengd worden. Omgeploegd. Een rijke klei van herinneringen. Veel meer dan om de fotografie gaat het om het verhaal van het Nederlandse landschap dat door hem verteld wordt in series en verhalen. 'Creating the Dutch Landscape.'

DeWadden

Maarten Westmaas - De Wadden Wieringen                  

www.maartenwestmaas.nl

www.maartenwestmaasgalerie.nl

 

Op woensdag 22 mei 2019 om 20.00 uur houdt Maarten in Galerie Lemferdinge een gratis lezing over zijn werk. zie onder

 

***

 

Klaas van SlotenKlaas van Slooten (Groningen, 1956) verdiende ooit meereizend met de kermis-poffertjeskraam zijn eerste camera bij elkaar. Dat leidde naar de Fotovakschool, gevolgd door Academie Minerva – Grafische Vormgeving. Na een aantal jaren werken bij een ontwerpbureau, later een eigen ontwerpbureau in Groningen. Nu sinds jaar en dag als zelfstandig werkend grafisch ontwerper werkzaam in Paterswolde, met als bijvak fotografie.

 

Kijken, zien en vastleggen, altijd een camera mee. Er zijn zoveel mooie plaatjes rondom. Het accent ligt vooral op de natuur-, landschaps- en straatfotografie in binnen- en buitenland.

 

www.klaasvanslooten.nl

Klaas van Sloten - Vosbergen

 

Klaas van Sloten

 

******

 

Woensdag 22 mei, 20.00 uur: LEZING

 

 

Galerie Lemferdinge: Maarten Westmaas houdt een lezing over zijn werk.

Toegang: gratis

 

'Voor me rijzen de indrukwekkend hoge gele rotswanden van de Bemelerberg uit de aarde omhoog. Bastions uit andere tijden. De gapende zwarte ingangen van de grotten lijken muilen. Ik voel me voedsel. Links van een zwarte grotopening hangt een grote eik ondersteboven. Hij is nog niet zo lang geleden naar beneden gestort. Wil ik hier in deze grotten slapen?'

 

Landschapsfotograaf Maarten Westmaas dook voor zijn nieuwste (nog onvoltooide) project Stugge Paden diep in zijn onderwerp: Het Nederlandse landschap. Wandelend over de oude wegen van het land probeerde hij het antwoord te vinden op die ene allesoverheersende vraag: Waarom zou hij in deze tijd nog één foto van het Nederlandse landschap willen maken? Het resultaat van deze bijzondere zoektocht is een (beeld)roman waarin het Nederlandse landschap de hoofdrol vervult.

 

 
 

 
 

 

 

Locatie:
Galerie Lemferdinge,
Lemferdingelaan 2
9765 AR Paterswolde

(Traplift aanwezig)

 

Open:
zaterdag 14:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

 

Let op! zaterdag 5 en zaterdag 19 oktober gesloten i.v.m. een huwelijk.

 

 

 

Tiny Bouter-Snijders

Maya Vermeulen

Matty de Vries

Inka Markowski

 

 
   

Zaterdag 21 september t/m zondag 17 november 2019

(Op zaterdag 21 sept i.v.m. een huwelijk gewijzigde openingstijden: van 10 - 14:00 uur)

"ABSTRACT LANDSCHAP"
Met werk van: Tiny Bouter-Snijders | Maya Vermeulen | Matty de Vries | Inka Markowski

 

 

Tiny Bouter-Snijders

 

Het werk van Tiny Bouter-Snijders is opgebouwd uit plakken klei en voorzien van een laag, zelf ontwikkeld, glazuur. Tiny is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) en van de Stichting Keramisten Noord Nederland (SKNN).

 

Wat Tiny vooral aantrekt aan het Hogeland is de weidsheid, de mooie luchten, de dijken met hun doorgangen, de stilte, maar ook het prachtige omgeploegde land in de winter. Dit alles heeft grote invloed op haar werk. Haar zelfgemaakte glazuren zijn een vak apart. Bergen met proeven, gestookt op verschillende temperaturen, brachten haar uiteindelijk het gewenste resultaat. Tiny's werk wordt na de eerste biscuit-stook geglazuurd en op 1180-1250 graden gestookt, afhankelijk van de kleur. Steengoedglazuren zijn meer met de klei verweven dan aardewerkglazuren, hoger gestookt en daardoor minder kwetsbaar.

 


www.lindabouter.nl/tiny-bouter-snijders-keramiste/

 

***

 

Maya Vermeulen

 

Landschappen kun je op verschillende manieren bekijken. Als je er doorheen loopt zie je de horizon, de lucht erboven en het landschap daaronder. Dat is de gebruikelijke manier van zien en weergeven. Maar thuis gaat Maya Vermeulen het anders bekijken, dan gaat ze het landschap van boven bezien, bijvoorbeeld via de kaart of Google Earth. Dat levert een heel ander gezichtspunt op. Details vallen weg, structuren, vormen en kleuren blijven over. En als je dan ook nog terug in de tijd kan gaan, door oude kaarten van dezelfde gebieden met elkaar te vergelijken, dan wordt het helemaal interessant! Uit al die indrukken kiest Maya een gezichtspunt, iets dat haar triggert en zo komt een werk tot stand. Het wordt er vanzelf abstract van.

 

www.mayavermeulen.nl


 

 

***

 

Matty de Vries

 

De schilderijen van Matty de Vries zijn stille werelden. Vanuit stilte ontstaat er ruimte. In die ruimte verschijnen in olieverf op doek of op paneel een aantal basisvormen – vierkant, driehoek, cirkel, de maan – en doemt een voorstelling op. Het zijn bijna doorzichtige beelden van landschappen waarin tijd een andere dimensie krijgt, waarin je kunt wegdromen en rondwandelen en waarin je later nog niet eerder geziene beeldelementen gewaar wordt. De kleuren zijn helder en warm en lijken een bijna transparant licht af te geven.

 

www.mattydevries.nl


Matty de Vries

 

***

 

Inka Markowski

 

De kunstwerken van Inka Markowski beginnen steevast met reeds bestaande of willekeurig gegenereerde vormen die als kader voor haar eerste verkenning worden gebruikt. Inka streeft ernaar de schoonheid en de complexiteit te onthullen die zij ziet in alledaagse patronen. Kaarten en houtnerven dienen vaak als basis en inspiratie voor haar schilderijen. Hoewel kaarten menselijke constructies zijn, vertonen ze dezelfde repetitieve groei- en expansiepatronen die in de natuur aanwezig zijn. Inka vindt organische vormen intrigerend omdat ze zowel op macro- als op microniveau verschijnen, waardoor de schaal binnen het beeld meerduidig wordt. Dit moedigt de kijker aan om tussen deze tegengestelde perspectieven te schakelen en de verenigende overeenkomsten tussen het gedetailleerde gezichtspunt en het grotere geheel te overwegen en te ervaren.

 

www.inkamarkowski.com

 

***

 

       
 

 

 

 

Expositie in:
Galerie Lemferdinge,
Lemferdingelaan 2
9765 AR Paterswolde
23 nov. t/m 15 dec. '19

 

 

Open: zaterdag/zondag van 12.00 - 17.00 uur

 

 

 

 
       

Zondag 23 november t/m zondag 15 december 2019 |

 

VERKOOPEXPOSITIE "KUNST KADO"

 

KUNST KADO IN GALERIE LEMFERDINGE

 

Tijdens de alweer tiende Kunst Kado, de jaarlijkse verkoopexpositie van Galerie Lemferdinge, is weer een bonte mix van kunst en gebruikskunst te bewonderen.

Voor zachte prijsjes tussen de € 2,50 en € 250 vindt u vier weekenden, van 23 november t/m 15 december, de mooiste cadeaus, voor een ander of voor uzelf.

Albert Dubben heeft houtdraaien tot ware kunst verheven, Kés Aerts laat zich zien met kleurrijke miniatuurtjes, Friedolien maakt vrolijk met haar kaarten en broches van krimpfolie. Léo de Lijster laat zien dat Vincent van Gogh een tijdloze en altijd boeiende inspiratiebron is, Bernhard van Loon maakt prachtige tekeningen. Minny van der Vlugt maakt aards aardewerk dat steengoed is en Janne Terink maakt prachtige, originele sieraden. Janneke Gelling houdt u warm met haar prachtige sjaals, Joan Strampel stemt u warm met haar kleuren en Mascha de Lange maakt tot nadenken stemmende foto's. En ten slotte verkoopt de Wereldwinkel prachtige tassen en andere artikelen vanwege het goede doel dat ze zijn en omdat ze zo mooi zijn.

Kom, koop en geniet!

 


Kunst Kado, verkoopexpositie van 23 november t/m 15 december, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, traplift aanwezig, Lemferdingelaan 2, Paterswolde

 

KUNST KADO 2019

Albert Dubben – houtdraaien

Kés Aerts - kleurrijke miniaturen

Friedolien – kaarten en broches van krimpfolie

Léo de Lijster – Vincent van Gogh een tijdloze en boeiende inspiratiebron

Bernhard van Loon – tekeningen

Minny van der Vlugt – aards aardewerk

Janne Terink – originele sieraden

Janneke Gelling – prachtige sjaals

Joan Strampel – warme kleuren

Mascha de Lange – foto's

Wereldwinkel – tassen en andere artikelen