Zondag 21 januari 2018 15.00 uur:

 

Lion

 
 

"Lion" is een ontroerende hoopvolle en hartverscheurende film die je niet mag missen. Hij is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Indiase jongen die op zoek gaat naar de plek waar hij is opgegroeid.

In het boek A Long Way Home (2013) beschrijft Saroo Brierley hij nauwkeurig hoe hij als 5-jarig jochie zijn oudere broer Guddu uit het oog verloor, hoe hij per ongeluk in de trein naar het 1.600 kilometer verderop gelegen Calcutta stapte, hoe hij daar helemaal verdwaalde, in een weeshuis terechtkwam en uiteindelijk werd geadopteerd door een liefhebbend Australisch koppel.

 

Regisseur Garth David brengt Saroos dwaaltocht uitzonderlijk indringend in beeld. Van de chaos op het treinstation in Calcutta, waar iedereen plotseling Bengaals in plaats van Hindi spreekt, tot zijn eerste overnachting tussen andere zwerfkinderen, van doelloze wandelingen langs smerige rivieroevers tot geslenter langs een overwoekerde spoorlijn. De camera filmt hem voortdurend op ooghoogte: elk beeld versterkt zijn gevoel van totale verlorenheid. Bovenal toont de 8-jarige Sunny Pawar zich in zijn filmdebuut een natuurtalent, het lijkt alsof hij het avontuur zelf meemaakt.

 

Regie: Garth David / Cast: Sunny Pawar, Dev Patel (van Slumdog Millionaire), Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham
Speelduur: 118 min.

 
 

 

 

 

 

FILM: LION

 

Zondag 21 januari '18

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.