Overzicht van activiteiten
die de Culturele Raad Eelde de komende tijd organiseert of waarbij ze betrokken is.


 
 Datum Tijd Titel/uitvoering Activiteit pijl
 di 12-04-22 20:00 uur

DE NIEUWE (OOSTER)POORT
Lezing door Nynke Stellingsma
in de HERBERG VAN HILBRANTSZ

LEZING
 vr 22-04-22 19.30 uur

VAN HUIS UIT
voorstelling door Helmert Woudenberg
in de HERBERG VAN HILBRANTSZ

SOLO VOORSTELLING
 zo 08-05-22 15.00 uur

Vocaal ensemble CANTAROSA – The Milky Way
in DE MELKFABRIEK IN BUNNE

A CAPELLA CONCERT
 vr 11-03-22 19.30 uur

EKATERINA LEVENTAL
voorstelling 'SCHOPPENVROUW'
in de HERBERG VAN HILBRANTSZ

VOORSTELLING
 vr 11-02-22 19.30 uur

MUZIKALE VOORSTELLING OVER DEBUSSY

Zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga over de Franse componist Achille Claude Debussy, getiteld ‘Madame Croche’.

MUZIKALE VOORSTELLING

         
 
Stichting Culturele Raad Eelde Postbus 115,
9765 ZJ Paterswolde
e-mail: info@cultureleraadeelde.nl

Wilt u via e-mail op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Klik hier

TOP
       
 

 

Locatie:
De Melkfabriek
Peizerweg 2,
Bunne

 

Datum: 8 mei 2022

aanvangstijd 15.00 uur
entree € 12,50

 

Reserveren:

Vooraf reserveren via het reserveringsformulier is noodzakelijk.

U kunt kaarten reserveren á € 12,50 p.p. via de knop reserveren. Als wij uw betaling hebben ontvangen, is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.

 

RESERVEER

 

 

 
   

Zondag 8 mei 2022, 15:00 uur

 

Vocaal ensemble Cantarosa - The Milky Way

 

UITVERKOCHT

Het Vocaal ensemble Cantarosa verzorgt op zondag 8 mei 2022 om 15:00 uur, in samenwerking met de Culturele Raad Eelde, een sfeervol concert in De Melkfabriek in Bunne.

 

Bij de samenstelling van hun programma “The Milky Way” werden zij geïnspireerd door de schoonheid en het mysterie van de Melkweg. Ze beschrijven een zonsverduistering, dromen over het kind van de maan en zoeken “Lucy in the sky”……

 

Het Vocaal ensemble Cantarosa bestaat uit sopraan Corin Tholen, alt/mezzo Hiltje Kamminga, tenor Karel Eggen, bas Piet de Vries en pianist Reitze Siebesma. De leden zingen in meerdere koren en ensembles en hebben jarenlange zangervaring, ook solistisch.

 

Het ensemble bestaat al meer dan 20 jaar in verschillende samenstellingen en heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd, variërend van gearrangeerde popmuziek, musical en volksmuziek tot (licht)-klassieke muziek. De muziek wordt zowel a capella als met pianobegeleiding uitgevoerd.

Voor meer informatie zie www.cantarosa.nl

 

RESERVEER

 
 

 
 

 

 

Locatie:
Herberg van Hilbrantsz
Hoofdweg 90,
9761 EK Eelde

 

Datum: 11 febr. 2022

aanvangstijd 19:30 uur
entree € 12,50

 

Reserveren:

Vooraf reserveren via het reserveringsformulier is noodzakelijk.

U kunt kaarten reserveren
á € 12,50 p.p. via de knop reserveren. Als wij uw betaling hebben ontvangen, is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.

 

Reserveren

 

 

Actuele maatregel

Volgens de actuele maatregelen dient u een corona-toegangsbewijs te hebben, d.w.z. een geldige QR-code, een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel. Zonder één van deze verlangde bewijzen is toegang niet mogelijk. En een mondkapje is verplicht als u niet op uw stoel zit.

 
   

Vrijdag 11 februari 2022, 19.30 uur 

MUZIKALE VOORSTELLING OVER DEBUSSY

 

Zangeres Gea Passie en pianist Johanan Havinga treden op met een muzikale voorstelling over de Franse componist Achille Claude Debussy (1862-1918), getiteld ‘Madame Croche’.

 

Gea PassiesIn deze voorstelling kruipt Havinga in de rol van de componist, een gesloten en moeilijke man die eigenzinnige en originele muziek maakt. Passies, in de rol van Madame Croche, vertelt het publiek diverse verhalen over Debussy, en zij wisselt dit af met poëzie en zang. Het betreft een bescheiden soort theater, met een vleugje toneel en aangepaste kleding. Zowel interessant voor Debussy-liefhebbers als ook voor Debussy-leken!

 

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden zij vanaf 2007 op met programma’s over diverse componisten.

 

Madame Croche

 

Locatie Herberg van Hilbrantsz, Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde

Aanvang 19.30 uur / Entree € 12,50

Uitsluitend reserveren via RESERVEREN

 
 

 
 

 

Locatie:
Herberg van Hilbrantsz
Hoofdweg 90,
9761 EK Eelde

 

vrijdag 22 april 2022

aanvangstijd 20:00 uur
entree € 15,00

 

Reserveren:

Vooraf reserveren via het reserveringsformulier is noodzakelijk.

U kunt kaarten reserveren
á € 15,00 p.p. via de knop reserveren. Als wij uw betaling hebben ontvangen, is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.

 

Reserveren

 

 
   

vrijdag 22 april 2022, 20.00 uur

 

VAN HUIS UIT, voorstelling door Helmert Woudenberg

 

Helmert Woudenberg

In Van Huis uit grijpt Helmert Woudenberg terug op twee eerdere solo's namelijk Übermensch en Waterman. Beide monologen worden in een nieuwe vorm naast elkaar op één avond gespeeld.

 

Twee jongens groeien op in andere tijden en verschillende omgevingen. De een op het platteland, nog voor de Eerste Wereldoorlog, in een Duits gezin met veel huiselijk geweld onder een sterke vader en een zwakke moeder. “Mijn moeder is bij uitstek een vrouw, hoe ze hier vinden dat een vrouw hoort te zijn. Minzaam en geduldig. Bereid zich onvoorwaardelijk op te offeren voor haar gezin en volkomen op te gaan in de dienstbaarheid die ze geacht wordt mijn vader te verlenen”.

De ander groeit op in Amsterdam, in de Tweede Wereldoorlog, in een Joods gezin van veertien kinderen met een sterke moeder en een zwakke vader.

“De Joden moeten zich aanmelden voor deportatie. Wil mijn vader dat gaan doen, mag dat van mijn moeder niet. Zegt ze: 'We gaan niet. Nooit. En het zal wel loslopen allemaal. Wie zijn wij nou? Wij zijn toch niet belangrijk voor ze? Ze weten niet eens van ons bestaan'. Maar dat weten ze wel.”

 

In Van Huis uit staan twee onthutsende verhalen tegenover elkaar, verhalen waarin we zien hoe de maatschappelijke omstandigheden, maar toch vooral het contact met onze ouders, bepalend zijn voor hoe we als volwassenen in het leven komen te staan.

 

Datum: vrijdag 22 april 2022, 20:00 uur

Locatie: Herberg van Hilbrantsz, Hoofdweg 90, Eelde.

Entree: € 15,00.

Uitsluitend na reservering op deze website RESERVEREN

 
TOP
       
   

 

Locatie:
Herberg van Hilbrantsz
Hoofdweg 90,
9761 EK Eelde

 

dinsdag 12 april 2022

aanvangstijd 20:00 uur
entree: GRATIS

 

Reserveren:

Vooraf reserveren via het reserveringsformulier is noodzakelijk.

 

Reserveren

 

 

 
       

Dinsdag 12 april 2022 om 20:00 uur

 

Interessante (gratis) lezing voor alle cultuurliefhebbers:

 

De Nieuwe (Ooster)Poort

 

Ekaterina LeventalHet zal u niet zijn ontgaan: in de stad Groningen praat men al jaren over een nieuw cultuurcentrum, de opvolger van de huidige Oosterpoort. De plannen daarvoor bevinden zich al enige tijd in een vergevorderd stadium. De locatie is inmiddels bekend, nl. in het Stationsgebied.

 

De Culturele Raad Eelde volgt de ontwikkelingen rondom de realisatie van het nieuwe centrum, dat inmiddels (werktitel) ‘De Nieuwe Poort’ heet. Misschien bent u als cultuurliefhebber evenzeer geïnteresseerd in hoe (o.a.) de concertzaal - waar u over een paar jaar van prachtige muziek kunt gaan genieten - er uit gaat zien.

 

Het bestuur van de Culturele Raad heeft daarom het initiatief genomen een lezing te organiseren over dit plan en dit idee voorgelegd aan Nynke Stellingsma, algemeen directeur van SPOT Groningen (vh de Oosterpoort & de Stadsschouwburg). Nynke Stellingsma toonde zich enthousiast en is heel graag bereid u en ons op dinsdag 12 april in de Herberg van Hilbrantsz bij te praten over dit nieuwe cultuurcentrum.

 

Reserveren voor deze - gratis - lezing is noodzakelijk via RESERVEREN.

Datum: dinsdag 12 april, aanvang 20.00 uur

Locatie: de Herberg van Hilbrantsz, Hoofdweg 90, Eelde.

 
       
   

 

Locatie:
Herberg van Hilbrantsz
Hoofdweg 90,
9761 EK Eelde

 

Datum: 11 maart 2022

aanvangstijd 19:30 uur
entree € 15,00

 

Reserveren:

Vooraf reserveren via het reserveringsformulier is noodzakelijk.

U kunt kaarten reserveren
á € 15,00 p.p. via de knop reserveren. Als wij uw betaling hebben ontvangen, is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.

 

Reserveren

 

 
       

 Vrijdag 11 maart 2022, 19:30 uur

 
 SCHOPPENVROUW in de HERBERG VAN HILBRANTSZ      

Op vrijdag 11 maart komt Ekaterina Levental weer naar Eelde, nu met haar voorstelling Schoppenvrouw. Het is het laatste deel van een autobiografisch drieluik, De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. De eerste twee voorstellingen zijn al met groot succes in Eelde opgevoerd.

In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma, en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 vrouwen, complex en ongrijpbaar.

 

Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van het lot. En met succes. Maar dat succes werd een legende die hen, opnieuw, gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren.

Ekaterina Levental vertelt dit verhaal in een raamvertelling gebaseerd op haar eigen jeugd. En op het leven van haar oma Dora Gorohovskaya, met wie ze haar slaapkamer deelde. Deze oorlogsheldin werd op handen gedragen. In tijden van nood wist zij hoe ze moest helpen. Maar thuis was ze een tiran met wie het dagelijks leven een hel kon zijn.

 

Die tegenstrijdigheid herkennen we, kracht en onmacht, in het krampachtige gedrag achter gesloten deuren. Gedrag dat schril afsteekt tegen het beeld dat de buitenwereld koestert. In die intimiteit zal Ekaterina deze 5 vrouwen oproepen, hun kracht verklanken en hun onmacht invoelbaar maken.

Ze speelt en zingt in deze aangrijpende performance, begeleid door prachtige muziek.

 

Datum: vrijdag 11 maart 2022, 19.30 uur

Locatie: Herberg van Hilbrantsz, Hoofdweg 90, Eelde.

Entree: € 15,00.

Uitsluitend na RESERVEREN via deze website.

 
TOP