Zondag 26 februari 2023 15:00 uur:

 

THE WORST PERSON IN THE WORLD

 
 

Voor de laatste zondag in februari heeft de Culturele Raad Eelde de film 'The worst Person in the World’ geprogrammeerd. Het is een komisch drama van Joachim Trier waarin we meegenomen worden in het onstuimige liefdesleven van de dertiger Julie (Renate Reinsve). The Guardian geeft de film vijf sterren en noemt hem een ‘instant classic’.

 

Julie kan het moeilijk vinden in het leven. Van studie naar studie gehopt, verschillende disciplines in de kunsten geprobeerd. Als ze de gearriveerde striptekenaar Aksel ontmoet, lijkt zich eindelijk iets te verankeren in haar turbulente leven. Aksel (fijne rol van Lie, vaste acteur in de films van Trier) is een jaar of twaalf ouder en lijkt precies de rust te hebben waar Julie nog zo naar zoekt. Ze trekt bij hem in, maar lang goed gaat dat niet. Als ze dertig wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft.

Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.

 

Na Reprise (2006) en Oslo, 31 August (2011) wordt ‘The Worst Person in the World’ gezien als het laatste deel van Trier’s Oslotrilogie. Deze film is een streepje luchtiger dan de vorige, maar nog even dromerig en melancholiek.

Renate Reinsve, die in ‘The Worst Person’ haar eerste hoofdrol speelt, kreeg daarvoor in 2021 op het filmfestival van Cannes terecht de prijs voor beste actrice.

 

De Volkskrant noemt de film: 'Genuanceerd, ontroerend en aanstekelijk romantisch' en Trouw vindt het: ‘Een bijzonder rijke film [...] Een wervelende romantische komedie met melancholieke ondertoon’

 

Regie: Joachim Trier | Scenario: Joachim Trier, Eskil Vogt Cast: Renate Reinsve (Julie), Anders Danielsen Lie (Aksel), Herbert Nordrum (Eivind), e.a. Speelduur: 127 minuten / Jaar: 2021

 

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee).

De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

 

 
 

 

 
       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in "De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

FILM: THE WORST PERSON IN THE WORLD

Zondag 26 febr. 2023

aanvang 15:00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

             

RESERVERINGEN

Reserveringen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Pas als het verschuldigde bedrag op de rekening van Stichting Culturele Raad Eelde staat is uw reservering definitief. U ontvangt hiervan geen bevestiging.