Archief FILMFABRIEK 2013- 2015


Naar boven


 • Zondag 27 oktober 2013 15:00 uur: A Royal affair

  Deens historisch drama met Mads Mikkelsen in de hoofdrol.
  Prinses Caroline Mathilde wordt op 15-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense koning Christian VII. Van een sprookjeshuwelijk is geen sprake als blijkt dat alleen huisarts Johann Friedrich Struensee tot de krankzinnige koning door kan dringen. Bewust van zijn positie, grijpt idealist Struensee de kans om via de koning de ouderwetse regelgeving van Denemarken te veranderen. Hij zet echter alles op het spel wanneer er een hartstochtelijke romance tussen hem en de koningin ontstaat. Een verboden liefde die het begin van een revolutie betekent en het land voorgoed zal veranderen.

  Winnaar beste film en beste acteur Filmfestival Berlijn, Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film.
  Regie: Nikolaj Arcel. Met: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Følsgaard.
  DK/SE/CZ/DE 2012, 128 min.

 • Naar boven


 • Zondag 24 maart 2013 15.00 uur: The Descendants

  Nadat zijn vrouw na een ongeluk in coma is geraakt krijgt Matthew (George Clooney), een ogenschijnlijk saaie vast-goedadvocaat in Hawaï, de zorg over zijn twee dochters, de bijdehante Scottie en de opstandige Alexandra. Tegelijkertijd houdt hij zich bezig met de verkoop van zo’n tienduizend hectare grond, dat zij geërfd hebben van hun adellijke voorouders en die hem en zijn familie schatrijk kan maken. Wanneer hij van Alexandra hoort dat zijn vrouw op het moment van het ongeluk een affaire had wordt het steeds moeilijker voor Matthew om zich staande te houden te midden van deze dramatische gebeurtenissen...Razend knap is de lichtvoetige toets die Payne hanteert, waardoor de film bij tijd en wijle erg komisch is.

  Deze tragikomedie van regisseur en scenarioschrijver Alexander Payne (Sideways) kreeg vijf Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur.

  Regie: Alexander Payne, Met: George Cloony, Shai-lene Woodley, VS 2011, 115 min.

 • Naar boven


 • Zondag 24 februari 2013 15.00 uur: Carnage

  Zwartgallige komedie van Roman Polanksi waarin de ouders van twee ruziënde pubers samenkomen om het een en ander op een volwassen manier te bespreken.
  De ouders van Bruno en Ferdinand, twee elfjarige jongens, komen op een avond samen om een uit de hand gelopen ruzie tussen de twee vrienden op een volwassen manier op te lossen. Bruno zou Ferdinand met een stok twee tanden uit de mond hebben geslagen. Als de ouders hierover in gesprek gaan, blijken zij totaal verschillende opvattingen over het gebeurde te hebben. En hoeveel beschaafder zijn deze ouders eigenlijk? De schone schijn aan de oppervlakte vervliegt al snel. Naarmate de avond vordert, loopt het gesprek uit de hand en ontstaat er grote chaos met verhitte discussies, prijsgegeven geheimen, ongepast gedrag en hilarische voorvallen.
  Filmmaker Roman Polanski baseerde deze film op het bekroonde toneelstuk 'God of Carnage' van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Zowel Jodie Foster als Kate Winslet werden voor hun rol in deze film genomineerd voor een Golden Globe.

  Regie: Roman Polanski, Met: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly, FR/DE/PL 2011, 80 min.

 • Naar boven


 • Zondag 27 januari 2013 15.00 uur: Intouchables

  Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Op feiten gebaseerd komisch drama.

  Regie: Olivier Nakache en Eric Toledano, Met: Francois Cluzet, Omar Sy, Frankrijk 2011, 111 min.

  Wegens enorm succes extra filmvoorstelling!!

 • Omdat de middagvoorstelling geheel is uitverkocht, wordt de film ‘s avonds nog een keer vertoond. U krijgt dus nog een kans om deze ontroerende film, vol humor, te gaan zien. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de rijke, geheel verlamde Philippe en zijn, uit de banlieu afkomstige, Senegalese verzorger. Tussen de twee compleet verschillende mannen groeit een bijzondere band. Driss’ omgang met Philippe’s aandoening is puur en ontwapenend oprecht. De kijker wordt continu verrast, verwachtingen worden soms met hilarische twists van tafel geveegd en daarom blijft ‘Intouchables’ tot het einde boeien. Het script is heel goed en het acteerwerk van François Cluzet (Philippe) en Omar Sy (Driss) is ronduit briljant.
  Toegang € 10,00 (incl. consumptie), adres Filmfabriek: Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

  Naar boven


  Meer informatie en recensies op:   FilmTotaal  -   Movie2movie  -   Film1  -  Moviesens