Zondag 29 maart 2020 15.00 uur:

 

Green Book

 
 

Voor de laatste zondag in maart heeft de Culturele Raad Eelde de film 'Green Book' op het programma gezet. Het scenario van deze roadmovie uit 2018, onder regie van Peter Farelley, is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De titel van de film verwijst naar een gids voor zwarte reizigers met de schaarse, voor hen veilige motels in het gesegregeerde Amerika.

 

De film volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub voor een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur en bodyguard de uiterst getalenteerde, homoseksuele, zwarte pianist, Don Shirley, te begeleiden bij zijn tournee door het zuiden van Amerika. De witte Tony ziet dan voor het eerst hoe zwarte mensen behandeld worden in het zuiden van Amerika van de jaren zestig. Green Book is een verhaal over racisme dat verteld wordt vanuit zijn perspectief.

De platvloerse, racistische Tony Lip wordt vertolkt door Viggo Mortensen en de vorstelijke Don Shirley door Mahershala Ali. Zij leven elk in een totaal andere wereld, maar krijgen toch geleidelijk aan een band met elkaar.

 

Speelduur 130 min.

Toegang € 10,00 (incl. koffie /thee) Filmfabriek Bunne, Peizerweg 2, Bunne

 
 

 

 

 

 

FILM: Green Book

 

Zondag 29 maart 2020

aanvang 15.00 uur

Entree: € 10,- incl. koffie/thee

 

 

'De Melkfabriek'

Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

       
                 
 

DE FILMFABRIEK is gevestigd in
"De Melkfabriek"
Peizerweg 2, 9496 PC Bunne.

 

Een ideale locatie, 'om de hoek', gratis parkeerruimte, in een prachtig gerenoveerd stuk industrieel erfgoed, waar koffie en thee klaar staan en nagepraat kan worden onder het genot van een drankje en een hapje.